Pages

12.12.2008

İrmik Helvası

Malzemeler
250 gr irmik
175 gr margarin
100 gr beyaz fıstık
Üzerine : 1 su bardağı tozşeker
Şerbeti için :
1 Su bardağı tozşeker
3.5 Su bardağı süt
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Şerbet malzemelerini karıştırıp 2 dakika kaynatın.
İrmiği, fıstığı ve yağı bir tencereye koyun, ağır ateşte tencerenin kenarlarına bulaştırmadan devamlı kevgirle karıştırarak altın sarısı gibi kızartın.
Şurubunu kaynar olarak üzerine dökün ve bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin.
Üzeri için verilen tozşekeri ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra ateşten alın.
15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.