Pages

12.12.2008

Helva-i Hakani

Malzemeler
Yarım kahve fincanı tereyağı
1 Kahve fincanı margarin
10 Kahve fincanı pirinç unu
4 Çay bardağı süt
2 Su bardağı tozşeker
50 gr iç badem
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tereyağı ve margarini tencerede eritin.
Üzerine pirinç ununu ilave edip, pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın.
Başka bir tencerede sütü kaynatın.
Şekeri ilave edip, karıştırın ve pirinç ununun üzerine dökün.
2 Dakika karıştırıp ince kenarlı bir tepsiye boşaltın.
Üzerine iç bademleri yerleştirin.
Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın.
Dilerseniz dövülmüş şam fıstığı ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.