Malzemeler
500 Gr körpe havuç
1.5 Litre süt (7.5 su bardağı)
2 Su bardağı tozşeker
185 Gr tereyağı(12.5 çorba kaşığı)
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
100 Gr ince kıyılmış badem içi
Havucun pişme süresi 2 saat, diğer malzemeleri de kattıktan sonra yarım saat.
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Havuçları kazıdıktan sonra iyice yıkayın ve yeşil köklerini atın.
Rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra tencereye koyun.
1.5 litre sütü üzerine döküp hafif ateşte ara sıra karıştırarak, havuçlar yumuşayıp eriyinceye kadar sütle pişirin.
Bu pişirme 2 saat kadar, havucun cinsine göre sürebilir.
2 saatin sonunda şekeri ve tereyağını süte ilave edip karıştırın.
Unu ve nişastayı sıcak sütle eritip tencereye katının.
Yarım saat sonra karışım helve kıvamına gelecek ve karıştırırken kopmaya başlayacak.
Bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba kaşıkla alıp bastırarak şekil verin.
Kalıbı ters yüz edip bir servis tabağına helvayı çıkartın.
Üzerine tek tek badem içilerini yapıştırıp her tarafını kapatın.
Buzdolabında bir süre soğutup, keserek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder