Pages

12.12.2008

Havuç Helvası

Malzemeler
500 Gr körpe havuç
1.5 Litre süt (7.5 su bardağı)
2 Su bardağı tozşeker
185 Gr tereyağı(12.5 çorba kaşığı)
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
100 Gr ince kıyılmış badem içi
Havucun pişme süresi 2 saat, diğer malzemeleri de kattıktan sonra yarım saat.
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Havuçları kazıdıktan sonra iyice yıkayın ve yeşil köklerini atın.
Rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra tencereye koyun.
1.5 litre sütü üzerine döküp hafif ateşte ara sıra karıştırarak, havuçlar yumuşayıp eriyinceye kadar sütle pişirin.
Bu pişirme 2 saat kadar, havucun cinsine göre sürebilir.
2 saatin sonunda şekeri ve tereyağını süte ilave edip karıştırın.
Unu ve nişastayı sıcak sütle eritip tencereye katının.
Yarım saat sonra karışım helve kıvamına gelecek ve karıştırırken kopmaya başlayacak.
Bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba kaşıkla alıp bastırarak şekil verin.
Kalıbı ters yüz edip bir servis tabağına helvayı çıkartın.
Üzerine tek tek badem içilerini yapıştırıp her tarafını kapatın.
Buzdolabında bir süre soğutup, keserek servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.