Pages

12.12.2008

Fındıklı İrmik Helvası


Malzemeler
2 Çorba kaşığı margarin
100 Gr dövülmüş fındık
1 Su bardağı irmik
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı tozşeker
Üzerine : Tarçın
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Margarini tencereye koyun, eridikten sonra dövülmüş fındığı ve irmiği ekleyin.
Tahta bir kaşıkla, irmik altın sarısı oluncaya kadar kavurun.
Şekeri ilave edip bir-iki kez daha karaştırın.
Ardından yine tahta bir kaşıkla karıştımaya devam edip sütü ekleyin.
Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin.
Üzerine tarçın serpin ve ılık servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.