Pages

12.12.2008

Hollandez Sos

Malzemeler
5 çorba kaşığı(100 gr.)tereyağı
2 yumurtanın sarısı
1/2 kahve fincanı su
çeyrek limonun suyu
yeteri kadar tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
2 yumurtanın sarısı,bir tutam tuz ve su,porseln bir kasede telle çırğılarak birbirine yedirilir.
Sonra kase,içinde kaynar su bulunan bir tepsinin içine oturtulur(tepsinin içindeki su,kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda bulunmalıdır).
Tepsinin altındaki ateş iyice kısılır.
Telle çırpmaya ara vermeden yumurtalar ısıtılır.
Sonra fındık büyüklüğünde parçalara bölünmüş tereyağı azar azar katılır ve yine telle çırpılarak yumurtalara yedirilir.
Yağ eryince kase ateşten indirilir ve çeyrek limonun suyu çırpılmakta olan karılıma damla damla dökülür.
Böylece sos,yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur.
Bazen yağ katılırken salça kesilir ve yağını koyverir.Böyle durumlarda benmarideki sosa 1/2 kaşık su serpilir ve düzeilnceye kadar çırpılır.
Düzeldikten sonra yine çırpılarak geri kalan yağ katılıp yedirilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.