Malzemeler
1 Kg hamsi
1/2 Kg pirinç
3 Adet orta büyüklükte soğan
2 Kahve fincanı kuşüzümü
1 Tatlı kaşığı karabiber
1,5 Kahve fincanı çamfıstığı
1 Su bardağı ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz
1/2 Su bardağı zeytinyağı
3 Su bardağı su
300 Gr tereyağı(daha azda olabilir)
Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşlinceye kadar kavrulur.
İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç,çamfıstığıyla birlikte soğanın içine katılır.
2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve tereyağı katılır tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir.
Diğer tarafta hamsiler kılçıklarından ayrılarak fileto haline getirilir.
Ayçiçek yağı tavaya boşaltılıp kuvvetli ateşte kızdırılır ve hamsiler kızartılır.
Kızarmış hamsilerin yarısı tencerenin dibine sırayla dizilir.
Pişen henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuşüzümü katıldıktan sonra hafif karıştırarak pilav hamsilerin üstüne boşaltılır.
Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra tancerenin kapağı örtülerek pilav kıvılcım ateşinde veya çok hafif ateşte 15 dakika dinlenmeye bırakılır.
Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
.
0 yorum:
Yorum Gönder