Pages

12.07.2008

Gökkuşağı Pilavı

Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Adet kesme şeker
1 Tatlı kaşığı safran
1 Adet domates
2 Çorba kaşığı maydanoz
2 Çorba kaşığı dereotu
1 Çorba kaşığı haşlanmış bezelye
Mutfak
Zorluk 3
Süre 100 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletin.
2 Su bardağı su, yağ, şeker ve tuzu bir tencereye alıp, kaynatın.
İçine limon suyunu ilave edin.
Daha sonra pirinci yıkayıp, süzerek tencereye alın.
Kapağı kapalı olarak 5 dakika yüksek 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Ateşten indirip, demlendikten sonra pilavı dörde bölün.
Ortası delik bir kek kalıbına elinizle sıkıştırarak pilavın ilk bölümünü safranla karıştırarak yerleştirin.
İkinci kısma haşlanmış bezelye dereotu ve maydanozun yarısını karıştırın.
Yine kalıba sıkıştırarak yerleştirin.
Üçüncü bölüme kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri karıştırın.
Bunu da kalıba alın.
Son bölüme tekrar kıyılmış maydanoz, dereotu ve bezelyeyi karıştırın.
Yine kalıba sıkıştırarak yerleştirin.
Kalıbı ters çevirerek şeklini bozmadan servis tabağına çkarın ve servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.