Pages

12.07.2008

Fıstıklı Pilav


Malzemeler
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 Çorba kaşığı atepfıstığı
1 Adet kuru soğan
2 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı kuş üzümü
4 Su bardağı sıcak su
1 Adet tavuksuyu tableti
Yarım demet maydanoz
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Tencereye tereyağını alıp, eritin.
Fıstıkları tereyağında kavurun.
Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin.
Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin.
1-2 Dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin.
1-2 Kez çevirdikten sonra 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuksuyu tabletini ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin.
Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten hemen sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.