12.07.2008
Etli Kabaklı Pilav
Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı tereyağı
500 gr balkabağı
250 gr haşlanmış kuşbaşı et
3 Su bardağı su
Tuz, karabiber
1 Çay kaşığı tarçın
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
2 Su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün.
Tencereye tereyağını alıp, eritin.
Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin.
Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun.
Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin.
Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin.
Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dakika kavurun.
Suyu ekleyin.
Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin.
Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dakika demlendirin.
Etli Kabaklı Pilav yemek tarifleri
Etiketler:
Makarnalar Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder