Malzemeler
Yarım kilo pilavlık bulgur
1 Kilo yoğurt
3 Adet soğan
2 Demet ebegümeci
2 Demet maydanoz
Birkaç dal taze nane
1 Tatlı kaşığı kuru nane
4 Adet taze soğan
yarım paket margarin
Yeteri kadar tuz
4 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Yarım kilo bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun.
2 Adet soğanı yemeklik doğrayın.
Tencereye ilave edin.
1 Kilo yoğurtu sulandırıp, bulgura ekleyin ve bir taşım kaynatın.
2 Demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp tencereye ekleyin.
Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın.
Küçük bir tavanın içinde yarım paket margarini eritin.
Kalan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşinceye kadar kavurun ve pilavın üzerine dökün.
En üste de kalan 1 demet kıyılmış maydanoz ve taze soğanı serpiştirip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder