Pages

12.07.2008

Ekşili Pilav

Malzemeler
Yarım kilo pilavlık bulgur
1 Kilo yoğurt
3 Adet soğan
2 Demet ebegümeci
2 Demet maydanoz
Birkaç dal taze nane
1 Tatlı kaşığı kuru nane
4 Adet taze soğan
yarım paket margarin
Yeteri kadar tuz
4 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Yarım kilo bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun.
2 Adet soğanı yemeklik doğrayın.
Tencereye ilave edin.
1 Kilo yoğurtu sulandırıp, bulgura ekleyin ve bir taşım kaynatın.
2 Demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp tencereye ekleyin.
Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın.
Küçük bir tavanın içinde yarım paket margarini eritin.
Kalan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşinceye kadar kavurun ve pilavın üzerine dökün.
En üste de kalan 1 demet kıyılmış maydanoz ve taze soğanı serpiştirip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.