12.07.2008
Hamsili Pilav II
Malzemeler
200 gr tereyağı
250 gr margarin
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Adet soğan
Yarım kg pirinç
2 Su bardağından fazla etsuyu
1 Kilo hamsi
5 Adet nane yaprağı
İnce kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Tencerede tereyağının yarısını ve margarinin tamamını eritin.
Fıstıkları yağda kavurun.
Soğanı ince kıyıp, yağda kavurmaya devam edin.
Üzerine yıkanmış pirinç ve yuz ilave edip, kavurun.
Önceden kaynatılmış 2 su bardağından biraz fazla etsuyunu ilave edin.
Kısa bir süre kaynatın.
Pirinçler nemliyken tepsiye alın.
Üzerine fileto edilmiş hamsileri dizin.
İnce kıyılmış nane yaprağı ve maydanoz serpin.
Karabiberi ilave edin.
Tavada kalan yağ ve etsuyunu pilavın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, servis yapın.
Etiketler:
Makarnalar Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder