Malzemeler
Yarım kilo taze fasulye
2 Adet kuru soğan
2 Adet yumurta
2 Adet domates
1 Adet havuç
3 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz, kırmızı pulbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra süzgece alın.
Kaynar Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.
Tereyağını tencerede eritip, küp şeklinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurun.
Havuç ve domatesi rendeleyip, kavrulmakta olan soğana ekleyin.
Karışımı bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtaları ilave edip, karıştırın.
Karışıma haşlanmış taze fasulyeleri ekleyip, tuz ve kırmızı pulbiber serperek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder