Pages

12.11.2008

Fava ( İç Bakla Ezmesi )

Malzemeler
Yarım kg iç bakla
1 Su bardağı zeytinyağı
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yarım limon suyu
Yarım demet dereotu
3 Su bardağı su
Tuz
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
İç baklaları akşamdan ıslatın.
Zeytinyağını orta boy bir tencereye koyup kızdırın.
İçine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, soğanı hafifçe pembeleştirin.
İçine 3 su bardağı su dökün.
Akşamdan ıslatılmış baklaları sudan çıkatıp, tencereye alın.
Yumuşayana dek pişirin.
İçine limon suyu, tuz ve şekeri ilave edin.
Biraz daha pişirip, biraz sulu kalacak şekilde ocaktan indirin.
Süzgeçten geçirerek ezin ve servis tabağına dökün.
Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin.
Dilerseniz üzerine zeytinyağlı limon gezdirip servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.