Malzemeler
Yarım kilo taze fasulye
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı su
4 Diş sarımsak
Çeyrek limon suyu
Tuz
Süslemek için :
1 Adet haşlanmış yumurta
1 Adet domates
8-10 Adet çekirdeksiz yeşil zeytin
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayın.
Çoz az su ilave ederek fasulyeler yumuşayana dek haşlayın.
Delikli kepçe ile tencereden çıkarın ve bekletin.
Ayrıca bir tencereye tereyağını alıp, eritin.
Unu yağa ilave edin ve sürekli karıştırarak pembeleştirin.
Fasulyeyi haşladığınız sudan 2 su bardağı su alarak azar azar ve karıştırarak una ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Dövülmüş sarımsakları ve haşlanmış fasulyeleri ilave edip, ağır ateşte bir taşım daha kaynatın.
Ateşten alıp, limon sıkın.
Haşlanmış yumurta, domates dilimleri ve zeytinle süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder