Pages

12.11.2008

Fasulye Çerplemesi

Malzemeler
Yarım kilo taze fasulye
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı su
4 Diş sarımsak
Çeyrek limon suyu
Tuz
Süslemek için :
1 Adet haşlanmış yumurta
1 Adet domates
8-10 Adet çekirdeksiz yeşil zeytin
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayın.
Çoz az su ilave ederek fasulyeler yumuşayana dek haşlayın.
Delikli kepçe ile tencereden çıkarın ve bekletin.
Ayrıca bir tencereye tereyağını alıp, eritin.
Unu yağa ilave edin ve sürekli karıştırarak pembeleştirin.
Fasulyeyi haşladığınız sudan 2 su bardağı su alarak azar azar ve karıştırarak una ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Dövülmüş sarımsakları ve haşlanmış fasulyeleri ilave edip, ağır ateşte bir taşım daha kaynatın.
Ateşten alıp, limon sıkın.
Haşlanmış yumurta, domates dilimleri ve zeytinle süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.