Pages

12.11.2008

Etli Yeşil Mercimek

Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı yeşil mercimek
3-4 Adet soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 Çorba kaşığı salça
Tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Eti bir tencereye koyup, bol miktarda soğan ve margarin ilave edin.
Bol soğan koymak, mercimeğin lezzetini arttıracaktır.
Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın.
5-6 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin.
Orta hararetli ateşte, et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
Mercimeklerin suyu yüzeylerine inince servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.