Malzemeler
150 gr kuşbaşı kuzu eti
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı margarin
3 Adet havuç
2 Adet patates
1 Çorba kaşığı salça
400 gr brüksel lahanası
2 Su bardağı sıcak su
2-3 Diş sarımsak
1 Adet limon suyu
Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurun.
Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ilave edip, kavurmaya devam edin.
Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırın.
Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katın.
Üzerine sıcak su ilave edip, 20 dakika pişirmeye bırakın.
İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırın.
Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder