Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı kuru fasulye
2 Adet soğan
1-2 Adet kırmızı ve yeşil siviri biber
3 Adet domates veya
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin.
Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
Kabukları soyulmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün.
5-6 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave edin.
Kırmızı ve yeşil biberi yıkayıp fasulyeye ekleyin.
Orta hararetli ateşte et ve fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
İnmesine yakın tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
Fasulyelerin suyu yüzeylerine inince ateşten alın.
Servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder