Pages

12.11.2008

Ekşili Nohutlu Bamya

Malzemeler
1 Su bardağı nohut
1 Kilo bamya
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
1 Adet limon
1 Adet sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Su bardağı su
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı karabiber
4 Tatlı kaşığı tuz
Nohudun haşlanma süresi 40 dakika
Mutfak
Zorluk 2
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 7
Yöntem
Hazırlanışı
Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın.
Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin.
Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın.
Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın.
Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun.
Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.
Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin.
Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.