Pages

12.11.2008

Domatesli Patlıcan Kayığı

Malzemeler
4 Adet patlıcan
4 Adet domates
125 gr dil peyniri
1 Su bardağı ufalanmış ekmek içi
10 Adet siyah zeytin
4-5 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı mercanköşk
4-5 Dal maydanoz
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Peyniri zar şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ince ince kıyın.
Domatesleri soyup, küçük dilimler halinde kesin.
Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük dilimleyin.
Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
Fırında 15 dakika közleyin ve ılınınca uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
İç kısmını çıkarıp, derin bir kaseye alın ve minik parçalara kesin.
Ekmek içi, peynir, domates, sarımsak, zeytin, baharatlar, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımla patlıcanların içini doldurun.
Yağlanmış bir fırın tepsisine dizip, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.