Malzemeler
1 Kilo kuzu eti
2 Su bardağı nohut
2 Adet orta boy soğan
1.5 kilo patlıcan
6 Adet sivri biber
4 Adet domates
1 Baş sarımsak
2 Çorba kaşığı biber salçası
2 Adet limon
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı nane
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Nohutları akşamdan tuzlu suda ıslatın.
İri kuşbaşı doğranmış kuzu etini yıkayıp, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın.
Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın.
Nohut ve ince kıyılmış soğanları ekleyin.
Patlıcanları yıkayıp, uzunlamasına dörde bölün ve iri iri doğrayın.
Sivri biberleri 4-5 parça halinde dilimleyin.
Domateslerin kabuklarını soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Sarımsakları üçe bölün.
Biber salçası, domates, patlıcan ve yeşil biberi tencereye ilave edip, pişirmeye devam edin.
Nohutlar yumuşayınca limon suyu, tuz ve karabiber ilave edip, ateşten alın.
Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder