12.04.2008
Düzce Köftesi
Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 Çay bardağı mısır unu
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Su bardağı sıvıyağ
Tuz, yenibahar, kimyon, karabiber
Püre için :
4-5 Adet patates
Yarım kahve fincan zeytinyağı
Çeyrek limon suyu
Tuz, muskat
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak püreyi hazırlayın.
Bununu için patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyarak rendeleyin.
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve muskatı ilave ederek ezin.
Pürüzsüz kıvama getirin.
Kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin.
Köfteler için kıymaya yumurta, mısır unu, rendeleniş soğan, yenibahar, karabiber, kimyon, tuz ve tereyağını ilave ederek yoğurun.
Köfte harcını özlü bir hamur olana dek yoğurmaya devam edin.
Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın.
Tavada sıvıyağı kızdırıp, köfteleri arkalı önlü kızartın.
Kızarmış köfteleri servis tabağına yerleştirin.
Püre ile birlikte servis yapın.
NOT : Dilerseniz patates kızartması ile de servis yapabilirsiniz.
Düzce Köftesi yemek tarifleri
.
Etiketler:
Kebaplar Köfteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder