Pages

12.04.2008

Dürüm Kebabı

Malzemeler
1 kilo bonfilelik kuşbaşı et
2 Adet soğan
2 Adet domates
8-10 Adet sivri biber
2 Çorba kaşığı tereyağı
Lavaş ekmeği
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Terbiye için :
2 Adet soğan
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı zeytinyağı
Etlerin buzdolabında bekleme süresi : En az 4-5 saat
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak(terbiyesi için) soğanları rendeleyip, suyunu sıkın.
İçine 1 kahve fincanı zeytinyağını ve 1 kahve fincanı sütü ilave ederek karıştırın.
Etleri bu terbiye ile karıştırarak en az 4-5 saat buzdolabında bekletkin.
Sacın çukur kısmında yada geniş yüzeyli teflon bir tavada etleri yıkamadan, suyunu bırakıp çekene dek arada bir karıştırarak kavurun.
Etler suyunu çektiğinde piyazlık dopranmış soğanı ve tereyağını ekleyin.
3-5 dakika daha kavurun.
Ardından küçük doğranmış sivri biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
Daha sonra fındık iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kekiği ayarlayın.
Etleri ateşten alıp lavaş ekmeğinin arasına koyup dürüm yaparak, servis yapın.
Dürüm Kebabı yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.