Pages

12.04.2008

Davet Kebabı

Malzemeler
3 Adet piliç budu
2 Adet soğan
1 Adet ekşi elma
2 Adet defne yaprağı
1 Çorba kaşığı tereyağı
7-8 Adet beyaz lahana yaprağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Adet küçük kırmızı lahana
Çeyrek limon suyu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 3
Yöntem
Hazırlanışı
Piliç butlarını yarı yarıya pişene dek haşlayın ve suyunu süzün.
Butları kızgın sıvıyğda arkalı önlü kızartın.
Tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleştirin.
Çok ince kıyılmış beyaz lahanayı ve rendelenmiş elmayı ekleyerek lahanalar yumuşayana dek soteleyin.
Yarım çay bardağı su, şeker, tuz ve defne yaprağını ekleyip, suyunu çekene dek pişirin.
Defne yapraklarını çıkarıp, soğumaya bırakın.
Kırmızı lahanayı yarı yarıya pişene dek haşlayın.
Suyunu süzüp ince ince doğrayın.
Limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.
Kıyılmış maydanozu ekleyin.
Bir kaseye önce kırmızı lahanayı sonra beyaz lahanalı karışımı koyun.
Kaseyi servis tabağına ters çevirin.
Piliç budu ile birlikte servis yapın.
Davet Kebabı

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.