Pages

12.12.2008

Böğürtlen Şuruplu Dondurma

Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin.
Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Armutlardan birini ince ince dilimleyin.
Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin.
Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Meyveleri soğumaları için bir kenara alın.
Dondurmayla krem şantiyi karıştırın.
Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın.
Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin.
Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün.
Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.