Malzemeler
4 Adet yumurta
2 Su bardağı süt
200 Gr pudra şekeri (1.5 çay bardağı)
100 gr çikolata
1 Tutam toz tarçın
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Pudra şekeriyle yumurtaları mikserde çırpın ve içine sütü katın.
Tencereyi içi su dolu bir kaba oturtarak telle çırpmaya devam edip benmari usulü ısıtın.
Kaynama ısısına geldiğinde tencereyi sudan çıkartın.
Bir başka kapta 1 kahve fincanı ılık sütle çikolatayı karıştırın ve benmari usulü eritin.
Tarçın serpiştirin ve kremalı karışımı katın.
Telle savurarak soğutun.
Bir kaba koyup buzlukta bekletin.
2 saat bir çıkartıp, tahta kaşıkla karıştırın.
Buzluğun derecesini düşürüp, kabı son defa buzluğa koyun.
İyice donduktan sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder