Pages

12.11.2008

Bezelye Kremalı Mercimek Mücveri


Malzemeler
1 Su bardağı yeşil mercimek
6 Çorba kaşığı su
100 gr konserve bezelye
Yarım adet dolmalık biber
1 Çay kaşığı toz maya
3 Çorba kaşığı süzme yoğurt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süsleme için :
1-2 Adet havuç
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Mercimeği bir gün önceden ıslatın.
Suyunu süzüp tuzlu suda haşlayın.
Tekrar suyunu süzüp 6 çorba kaşığı su ve doğranmış dolmalık biberle birlikte robotta ezin.
Maya, yoğurt ve 1 tutam tuzu ilave edin.
Bezelyeyi süzüp haşlayın.
Suyunu süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
Margarini tavada kızdırıp, kırmızı pulbiberi ilave edin.
Birkaç kez karıştırıp, 1 tutam tuz ve bezelye püresini ekleyin.
Kısık ateşte karıştırarak 1-2 dakika pişirip ateşten alın.
Sıvıyağı teflon tavada kızdırın.
Hazırladığınız mercimek püresininden kepçe kepçe alarak kızgın yağda kızartın.
Üzerlerini kaşıkla düzelterek 4-5 santim büyüklüğünde yuvarlak oluşturun ve çift taraflı kızartın.
Her birinin üzerine 1 çorba kaşığı dolusu bezelyeli karışımdan yerleştirin.
Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin.
İnce uzun dilimlenmiş havuç çubuklarıyla süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.