12.11.2008
Bezelye Kremalı Mercimek Mücveri
Malzemeler
1 Su bardağı yeşil mercimek
6 Çorba kaşığı su
100 gr konserve bezelye
Yarım adet dolmalık biber
1 Çay kaşığı toz maya
3 Çorba kaşığı süzme yoğurt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süsleme için :
1-2 Adet havuç
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Mercimeği bir gün önceden ıslatın.
Suyunu süzüp tuzlu suda haşlayın.
Tekrar suyunu süzüp 6 çorba kaşığı su ve doğranmış dolmalık biberle birlikte robotta ezin.
Maya, yoğurt ve 1 tutam tuzu ilave edin.
Bezelyeyi süzüp haşlayın.
Suyunu süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
Margarini tavada kızdırıp, kırmızı pulbiberi ilave edin.
Birkaç kez karıştırıp, 1 tutam tuz ve bezelye püresini ekleyin.
Kısık ateşte karıştırarak 1-2 dakika pişirip ateşten alın.
Sıvıyağı teflon tavada kızdırın.
Hazırladığınız mercimek püresininden kepçe kepçe alarak kızgın yağda kızartın.
Üzerlerini kaşıkla düzelterek 4-5 santim büyüklüğünde yuvarlak oluşturun ve çift taraflı kızartın.
Her birinin üzerine 1 çorba kaşığı dolusu bezelyeli karışımdan yerleştirin.
Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin.
İnce uzun dilimlenmiş havuç çubuklarıyla süsleyerek servis yapın.
Etiketler:
Sebze Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder