Pages

12.11.2008

Bezelye Küpü


Malzemeler
Yarım kg kıyma
4 Dilim bayat ekmek içi
1 Adet soğan
2 Adet yumurta
Yarım kg bezelye
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
2 Çorba kaşığı haşlanmış pirinç
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı haşlanmış mısır
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kapta kıyma, ekmek içi ve ince kıyılmış soğanı yoğurun.
Tuz ve karabiber ekleyerek köfte hamuru hazırlayın.
Köfte harcının yarısını ısıya dayanıklı yuvarlak bir kalıba yayın.
Bezelyelerin yarısını üzerine dökün.
Mısır ve haşlamış pirinci karıştırarak ilave edin.
Üzerine kalan bezelyeleri dökün.
Kalan köfte harcı ile bezelyelerin üzerini kaplayın.
Fırında pişirdikden sonra ters çevirerek servis yapın

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.