Pages

12.11.2008

Barbunya

Malzemeler
2 Su bardağı barbunya
2 Adet havuç
1 Adet kereviz (arzuya göre)
2 Adet soğan
1 Baş sarmısak (arzuya göre)
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 Çay kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Yarım kg barbunyayı akşamdan yıkayıp ayıklayın.
Bol suda bütün bir gece boyunca bekletin.
Ertesi gün barbunyayı fazla yumuşatmadan haşlayın.
Havuç, soğan, kereviz ve sarmısağı küçük küçük doğrayın.
Bir miktar zeytinyağında renkleri değişinceye kadar kavurun.
Sebzelere salçayı da ekleyerek bir iki kez karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz barbunyayı, şeker ve tuzunu sebzelere ilave edin.
Üzerine su ve zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Tencereden alarak barbunyayı servis tabağında soğutun.
Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.