Pages

12.07.2008

Özbek Pilavı

Malzemeler
3 Su bardağı baldo pirinç
Yarım kilo havuç
1 Kilo parça koyun eti
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı tuz ve kimyon
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
3 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Sıvıyağı kızdırın.
İçine doğradığınız soğanı ilave edin.
Soğan pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyin.
Eti suyunu çekinceye kadar kavurun.
Kibrit çöpü uzunluğunda kestiğiniz havuçları ilave edin.
Havuçları diriliğini kaybedene kadar kavurun.
Salçayı ilave ettikten sonra malzemenin üzerini örtecek kadar su koyun ve etler yumuşayana dek pişirin.
Ayrı bir tencereye 3 çorba kaşığı margarini koyun.
Bir saat öncesinden ıslatılmış pirinci tencereye alın.
5 Su bardağı su ve tuz ilave edip, kimyon serpin.
Pilavı ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kapağını kapatarak 20 dakika demlendirin.
Eti pilava ilave ederek servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.