12.07.2008
Paşa Pilavı
Malzemeler
150 gr tereyağı
1 Adet soğan
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı etsuyu yada tavuksuyu
1 Su bardağı kuru erik
1 Su bardağı kuş üzümü
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı antep fıstığı
Yarım su bardağı çekilmiş badem
1 Tatlı kaşığı safran
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Yağın 100 gramını tencerede eritin.
Soğanı rendeleyip, sararıncaya kadar kavurun.
Tuzunu ekleyin.
Daha önceden ayıklayıp, yıkadığınız pirinci ekleyin.
2-3 dakika çevirerek kavurun.
Kaynar etsuyunu veya tavuksuyunu ve safranı ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.
Geriye kalan 50 gram tereyağını tencerede eritin.
Kuru meyveleri ve yemişleri yağda birkaç dakika kavurun.
Meyvelerin ve yemişlerin yarısını pişmekte olan pilava ekleyin.
Pilav iyice demlenince, servis tabağına aktarın.
Üzerine kalan meyve ve yemişleri koyup, servis yapın.
Paşa Pilavı yemek tarifleri
.
Etiketler:
Makarnalar Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder