Pages

12.07.2008

Paşa Pilavı


Malzemeler
150 gr tereyağı
1 Adet soğan
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı etsuyu yada tavuksuyu
1 Su bardağı kuru erik
1 Su bardağı kuş üzümü
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı antep fıstığı
Yarım su bardağı çekilmiş badem
1 Tatlı kaşığı safran
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Yağın 100 gramını tencerede eritin.
Soğanı rendeleyip, sararıncaya kadar kavurun.
Tuzunu ekleyin.
Daha önceden ayıklayıp, yıkadığınız pirinci ekleyin.
2-3 dakika çevirerek kavurun.
Kaynar etsuyunu veya tavuksuyunu ve safranı ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.
Geriye kalan 50 gram tereyağını tencerede eritin.
Kuru meyveleri ve yemişleri yağda birkaç dakika kavurun.
Meyvelerin ve yemişlerin yarısını pişmekte olan pilava ekleyin.
Pilav iyice demlenince, servis tabağına aktarın.
Üzerine kalan meyve ve yemişleri koyup, servis yapın.
Paşa Pilavı yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.