Pages

12.05.2008

Yayla Kebabı


Malzemeler
Yarın kilo kıyma
Yarım kilo kuzu budu
Yarım kilo süzme yoğurt
3 Adet pide
2 Adet domates
5-6 Adet sivribiber
100 gr tereyağı
Tuz, kırmızı tozbiber, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Önce pideleri kare şeklinde kesin.
Tavaya çok az tereyağı alın.
Kare şeklindeki pideleri kızartın.
Servis tabağına aktarın.
Üzerine süzme yoğurdu dökün.
Kırmızı tozbiber serpin.
Ayrı bir kapta kıymayı, karabiberi ve tuzu karıştırıp iyice yoğurun.
Şişe takıp, arkalı önlü kızartın.
Yoğurdun üzerine köfteyi alın.
Önceden fırında pişirilmiş kuzu budunu dilimleyerek tabağa alın.
Aralarına yoğurt dökün.
Kırmızı tozbiber serpin.
Izgarada pişirilmiş domates ve sivribiberle birlikte servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.