Malzemeler
150 gr kuzu etinden kabaplık kıyma
1 Parça kuzu bonfile
1 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Çorba kaşığı entepfıstığı
3-4 Dilim pastırma
Süslemek için :
1 Adet domates
2 Adet sivribiber
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 1
Yöntem
Hazırlanışı
Bıçakla çekilmiş kıymayı şişe sarılacak şekilde düz bir zemine yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, pastırmayı ve antepfıstığını yerleştirin.
Şişin üzerine hazırladığınız kıymayı normal kebap sarar gibi sarın.
Kuzu bonfileyi ince şeritler halinde (ip gibi olacak) kesip, şişe sardığınız harcın üzerine dolayın.
Kömür ızgarada pişirin.
Domates ve sivribiberi dilimleyip, servis tabağına alın.
Izgarada pişen şişi de ekleyip, servis yapın.
Topkapı Kebabı yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder