Pages

12.07.2008

Vişneli Pilav


Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
1 Adet soğan
500 gr vişne
250 gr kuşbaşı et
150 gr tereyağı
2 Su bardağı su
2.5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık

Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
2 Su bardağı pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
1 Adet soğanı rendeleyin.
1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
İçine soğanları atın ve pembeleşene dek kavurun.
Daha sonra 250 gr kuşbaşı eti ekleyin.
Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edip pişirin.
2 Su bardağı suyu tencereye ilave edin.
1 Tatlı kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı tozşeker ve geri kalan tereyağını tavaya alıp, eritin.
Yağ eriyince 2 su bardağı su ilave edin.
Pirinçleri iyice yıkayın.
Su kaynayınca tencereye ilave edin.
Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin.
Pilavı demlendirdikten sonra kek kalıbına boşaltın.
Ortasına etleri yerleştirin.
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.
2 Çorba kaşığı tozşekerle ateşte karıştırın.
Pilavın üzerine ateşte çevirdiğiniz vişneleri koyun.
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun.
Fıstıkları da pilava ilave edip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.