12.07.2008
Vişneli Pilav
Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
1 Adet soğan
500 gr vişne
250 gr kuşbaşı et
150 gr tereyağı
2 Su bardağı su
2.5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
2 Su bardağı pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
1 Adet soğanı rendeleyin.
1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
İçine soğanları atın ve pembeleşene dek kavurun.
Daha sonra 250 gr kuşbaşı eti ekleyin.
Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edip pişirin.
2 Su bardağı suyu tencereye ilave edin.
1 Tatlı kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı tozşeker ve geri kalan tereyağını tavaya alıp, eritin.
Yağ eriyince 2 su bardağı su ilave edin.
Pirinçleri iyice yıkayın.
Su kaynayınca tencereye ilave edin.
Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin.
Pilavı demlendirdikten sonra kek kalıbına boşaltın.
Ortasına etleri yerleştirin.
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.
2 Çorba kaşığı tozşekerle ateşte karıştırın.
Pilavın üzerine ateşte çevirdiğiniz vişneleri koyun.
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun.
Fıstıkları da pilava ilave edip, servis yapın.
Etiketler:
Makarnalar Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder