Pages

12.05.2008

Tepsi Kebabı

Malzemeler
Yarım kilo yağsız kıyma
1 Adet soğan
1 Demet maydanoz
3 Diş sarımsak
3 Adet patates
2 Adet domates
4 Adet sivri biber
1 Çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kıymayı bir kaba aktarıp, içine rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, dövülmüş sarımsakları, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek yoğurun.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın.
Kıymalı karışımı alıp yağlanmış tepsi kenarlarında 3-4 santim boşluk bırakarak kıymayı tepsiye düzgünce yayın.
Patatesleri yuvarlak ince dilimler haline kesin.
Domatesleri yuvarlak ve kalın dilimleyin.
Patates dilimlerinin üzerine 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirip karıştırın.
Kıymanın kenarlarındaki boşluklara balık sırtı şekline patates dilimlerine dizin.
Birkaç patates diliminin arasına domates ve biber dilimlerini sıkıştırın.
Tepsiyi ısıtılmış orta dereceli fırına sürüp kıyma yarı yarıya pişene dek pişirin.
Salçayı 1-2 su bardağı su ilavesi ile karıştırın.
Salçalı sosu pişen köftelerin üzerine gezdirin.
Tepsiyi yeniden fırına sürüp pişirin.
Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.