Pages

12.05.2008

Tavuk Köftesi

Malzemeler
1 Adet tavuk
3 Adet yumurta
4 Dilim ekmek içi
2 Çorba kaşığı kaymak
5 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Ayrıca :
3 Çorba kaşığı un
5-6 Çorba kaşığı margarin
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Tavuğu yıkayıp, kurulayın.
Üzerindeki derisini çıkartın.
Etleri kemiklerinden ayırın.
Sinirlerini ve yağlarını temizleyin.
Tavuk etlerini et makinesinden dört kere keçirin veya robotla iyice parçalayın.
Ekmek içini suda ıslatın.
Yumuşadığında sudan alıp, sıkın.
Tavuk kıymasına katın.
Tuz ve karabiberi ilave edin.
İçine 5 çorba kaşığı tereyağını ekleyip, yoğurun.
3 Yumurtanın sarısı ve kaymağı da katıp, yoğurmaya devam edin.
Eğer hazırladığınız karışım gevşekse ıslatıp, sıkacağınız 1 dilim ekmek içini ilave edin.
3 Çorba kaşığı unu yağlı kağıdın üzerine dökün.
Tavuklu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Elinizle bastırarak şekil verin ve una bulayın.
Bir tavada 5-6 çorba kaşığı margarini eritin.
Köfteleri arkalı önlü pişirip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.