Pages

12.12.2008

Tarator (Beyaz Fıstıklı)

Malzemeler
4 diş sarmısak
250 gr.bayat ekmek içi
125 gr. çekilmiş beyaz fıstık
2 adet limon suyu
2 kahve kaşığı tuz
3/4 bardak rafine yağı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Sarmısağı bir bıçakla eziniz veya havanda tuzla dövünüz.
Ekmek içini suda ıslatıp,iyice sıkıp bir kaba koyunuz.
Beyaz fıstığı ince makineden çekip,sarmısak ve ekmek içiyle karıştırın.
Sonra hepsini birlikte ince kalburdan veya geçirme süzgecinden geçirip çukur bir kaba koyarak bir çırpma teliyle devamlı karıştırarak limon suyunu,tuzunu ve rafine yağını yedirip,servis yapınız.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.