Malzemeler
4 diş sarmısak
250 gr.bayat ekmek içi
125 gr. çekilmiş beyaz fıstık
2 adet limon suyu
2 kahve kaşığı tuz
3/4 bardak rafine yağı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Sarmısağı bir bıçakla eziniz veya havanda tuzla dövünüz.
Ekmek içini suda ıslatıp,iyice sıkıp bir kaba koyunuz.
Beyaz fıstığı ince makineden çekip,sarmısak ve ekmek içiyle karıştırın.
Sonra hepsini birlikte ince kalburdan veya geçirme süzgecinden geçirip çukur bir kaba koyarak bir çırpma teliyle devamlı karıştırarak limon suyunu,tuzunu ve rafine yağını yedirip,servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder