Pages

12.11.2008

Sebzeli Tavuk Graten

Malzemeler
2 Adet tavuk göğsü
1 Su bardağı bezelye
1 Adet patates
2 Adet havuç
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tavukları haşlayıp, kemiklerini ayırın.
Etlerini didikleyip, ısıya dayanıklı cam bir fırın kalıbına yayın.
Patates ve havucu soyup, yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın ve bezelyelerle birlikte haşlayın.
Haşlanmış sebzeleri tepsideki tavukların üzerine ilave edin.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip, unu kavurun.
Üzerine yavaş yavaş süt, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
Boza kıvamına gelince ateşten alın.
Bu karışımı tepsideki sebzelerin üzerine yayın.
Kaşar peyniri rendesini serptikten sonra orta ısılı fırında 25 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.