Malzemeler
4 Adet ince kabak
1 Adet patlıcan
3 Adet çarliston biber
2 Adet domates
2 Adet salatalık
1 Kahve fincanı zeyinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
500 gr mantar
5-6 Adet kıvırcık yaprağı
1 Kase doğranmış dil peyniri
1 Kase siyah zeytin
Sos için :
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Kahve fincanı beyaz sirke
1 Çay kaşığı tozşeker
2 Diş sarımsak
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimleyip, tuzlu suda bekleterek acısını çıkarın.
Kabakların kabuğunu kakzıyıp, tereyağında sote edin.
Hazırladığınız patlıcan ve kabakları az yağda iki taraflı kızartıp, kağıt havlu üzerine alın.
Biberleri ayıklayıp, dörde kesin.
Kızarttıktan sonra ince kabuklarını soyun.
Patlıcan ve kabak dilimlerini cam salata kasesinin dibine döşeyin.
Üzerine sırasıyla kıvırcık yaprakları, peynir, çekirdekleri çıkarılmış zeytin, mantar ve halka halka dilimlenmiş salatalıkları dizerek yerleştirin.
Son olarak domates dilimlerini dekoratif şekilde dizip, taze nane ile süsleyin.
Sos için gerekli olan zeytinyağı, sirke, tozşeker, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.
25-30 dakika kadar buzdolabında bekletip, servis yapın.
Sebzeli Mevsim Salata yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder