Malzemeler
600 gr kıyma
3 Dilim bayat ekmek
2 Adet soğan
3 Adet domates
2 Yemek kaşığı domates salçası
150 ml. domates püresi
50 gr margarin
1 Adet yumurta
5 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Ekmeği ıslatıp, suyunu sıkın.
Soğanı ayıklayıp, rendeleyin.
Kıymayı soğan, ekmek içi, yumurta, kimyon, tuz ve karabiberle karıştırıp yoğurun.
10 Dakika dinlendirin.
Hazırladığınız içten, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yassı köfteler yapın.
Margarini bir tencerede eritin.
Köfteleri erimiş margarinin üzerine dizin.
Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
Domates püresi ve salça ile birlikte köftelere katın.
Tuzla tatlandırıp, 25 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder