Pages

12.05.2008

Püreli Köfte

Malzemeler
750 gr kıyma
2 Dilim bayat ekmek
2 Adet yumurta
1 Adet rendelenmiş soğan
Tuz, köfte baharı
Püre için :
4 Adet orta boy patates
1 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı margarin
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Üzerine :
1 Yemek kaşığı domates salçası
3 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
750 gr kıymayı, ıslatıp sıktığınız 2 dilim bayat ekmek içi, 2 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz ve köfte baharı ile birlikte yoğurun.
Kayısı büyüklüğünde kopardığınız parçalardan, ortası çukur çanak biçiminde köfteler yapın.
Fırın tepsisine sıralayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırının orta rafında 30 dakika pişirin.
4 Adet orta boy patatesi kabukları ile haşlayın.
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
İçine 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı margarin 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve 2 kahve fincanı sıcak süt katıp karıştırın.
Püreyi krema sıkma torbasına koyun ve köftelerin ortasına sıkın.
1 Yemek kaşığı domates salçasını 3 su bardağı su ile sulandırıp, köftelerin üzerine gezdirin.
15 Dakika daha fırında kızartın.
Püreli Köfte yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.