12.11.2008
Nohut
Malzemeler
2 Su bardağı nohut
Yarım kg kuşbaşı et
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet domates
2 Su bardağı su
Tuz, pulbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Akşamdan ayıklayıp, yıkadığınız nohutları bol suda bekletin.
Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın.
İnce ince doğranmış veya rendelenmiş soğanları yağda kavurun.
İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurun.
Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın.
2 su bardağı su ve nohutu ekleyerek yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin.
Üzerine pulbiber serpip, servis yapın.
Etiketler:
Sebze Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder