Malzemeler
5 Adet kabak
Yarım kilo mantar
1.5 Su bardağı süt
1.5 Çorba kaşığı tepeleme un
1 Demet maydanoz
3/4 Çay bardağı sıvıyağ
4 Çorba kaşığı kaşar veya dil peyniri rendesi
3 Adet domates
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Kabakların kabuklarını kazıyıp, iki uçlarından hafifçe kesin.
Kabakları boyuna ikiye kesin.
İç kısmını tatlı kaşığı yardımı ile çıkarın.
Diğer yandan mantarları 2-3 çorba kaşığı sıvıyağda bıraktıkları suyu iyice çekene dek sote edin.
Mantarlar suyunu çekince tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz yaparaklarını ekleyin.
Ayrı bir tavada sıvıyağın içinde unu hafifçe sarartın.
Sürekli karıştırarak sütü ekleyin ve koyulaşana dek pişirin.
Tuzunu ayarlayın.
Mantarları sosa ekleyip, iyice karıştırın.
Kabakları çok az su ile arada bir ters yüz ederek haşlayın.
Haşlanan kabakları tencereden alın.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine 1 sıra domates dilimleri dizin.
Mantarlı sosu kabakların içine doldurun.
Domates dilimlerinin üzerine kabakları dizin.
Kabakların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Kaşarlar eriyene dek orta ısılı fırında pişirin.
Tepsiyi fırından almadan 5 dakika önce tepsiye kabakların haşlandığı sudan 1-2 kepçe ilave edin.
Tepsiye fırından alıp, ılıtarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder