Malzemeler
1 Su bardağı kırmızı mercimek
2 Su bardağı çiğ köftelik bulgur
3 Kuru soğan
1 Demet taze soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Çorba kaşığı pulbiber
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Demet maydonoz
4 Su bardağı su
Tuz
Karabiber
Birkaç salata yaprağı
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Mercimeği yıkadıktan sonra 4 su bardağı su ile haşlaıp süzün.
Kuru soğanları soyup kıyın.
1 kaşık tereyağını tavada eritin ve kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Domates ve biber salçaları, pulbiber, tuz ve karabiberi ilave edin.
Haşlanmış mercimeği de ekleyip karıştırarak pişirin.
Ateşten alın.
Ayıklanmış bulgur bu sıcak karışıma ilave edin.
Karıştırıp 15-20 dakika ağzı kapalı olarak bekletin.
Kalan tereyağını eriterek üzerine dökün.
Taze soğan ve maydonozu incecik kıyıp, mercimeğe ilave edin.
Köfte yoğurur gibi yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle sıkarak şekil verin.
Servis tabağını birkaç salata yaprağı ile kaplayın.
Hazırladığınız köfteleri dizip soğuk olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder