Pages

12.05.2008

Mantarlı Tavuk Kebabı

Malzemeler
Yarım kilo tavuk parça
200 gr mantar
2 Adet domates
1 Adet soğan
Yarım Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı tereyağı
3 Diş sarımsak
2 Adet defne yaprağı
Tuz, karabiber, kekik
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem





Hazırlanışı
Tavaya sıvıyağı ve tereyağını alıp, kızdırın.
Tavuk parçalarını tavaya aktarıp yarı yarıya pişene dek arada bir karıştırarak soteleyin.
Delikli kepçe ile tavuk parçalarını tavadan alın.
Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp aynı yağın içinde pembeleştirin.
Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı iriliğinde doğrayın.
Tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını ekleyin.
Tavuk parçalarını ekleyip, malzemelerin üzerini hafifçe aşacak kadar su ekleyin.
Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin.
Mantarları boyuna dilimler halinde kesin.
Limonlu suda mantarları haşlayın.
Mantarları delikli kepçe ile tencereden çıkartın.
Tavuklu karışıma ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.