Malzemeler
500 gr. Taze Lahana Turşusu
1 Adet Yeşil Ekşi Elma
2 Adet Havuç
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Kimyon Tohumu
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Limon
Yeterince Karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 15 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Büyük bir kabın içerisinde zeytinyağını, kimyonu, karabiberi, şekeri ve tuzu karıştırın.
Çırparak tuzu ve şekeri eritin.
Lahana turşusunu bol su ile yıkayıp bütün tuzunu ve sirkesini akıtın.
İyice durulayıp ince ince kıyın.
Elmayı soyup zar büyüklüğünde doğrayıp kararmaması için limon suyu sıkın.
Havuçları kazıyıp, yıkadıktan sonra rendeleyin.
Hepsini karıştırıp, servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder