Malzemeler
1 lahana göbeği veya 5-6 fal lahana yaprağı
2/3 su bardağı mayonez
1 çay bardağı yoğurt
3-4 diş samısak
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
bir mikatar ceviz
Süslemek için;
1/2 demet maydanoz
1 domates
1 salatalık
Mutfak
Zorluk 3
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Lahanın dış yapraklarını ayıkladıktan sonra kalan göbek kısmını yumuşayana kadar bol suda haşlayalım.
Suyunu iyice süzdükten sonra incecik kıyalım.
Arzuya göre 3-4 diş samısağı dövüp bir kaseye aldığımız yoğurt ve yağ ile iyice karıştıralım.
Sarmısaklı yoğurdu,mayonezi,dövülmüş cevizi ve tuzu derince bir kaba koyarak iyice karıştıralım.Kıyılmış lahanalrı da ekleyerek kepsini iyice harmanlayalım.
Salatamızı servis tabağına yerleştirip üzerini kaşıkl düzeltelim.
Domates ve salatalık dilimleri ve maydanoz dalları ile süsleyelim.
0 yorum:
Yorum Gönder