Pages

12.12.2008

Kaymaklı Dondurma

Malzemeler
1 Su bardağı tozşeker
1 Çay kaşığı sahlep
Yarım litre süt
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Tencereye önce şekeri alın.
Üzerine sahlep serperek karıştırın.
Sonra yarın litre sütü ekleyin ve şeker eriyene dek iyice karıştırın.
Sürekli karıştırarak sütü kaynatın ve tencereyi ateşten indirin.
Sütü bir kaptan diğer bir kaba aktararak soğurun.
Sonra alüminyum bir kaba alın.
Orta ısılı buzlukta yaklaşık 2 saat bekletin.
2 Saat sonunda buzluktan çıkarın ve tahta bir spatula ile 20 dakika karıştırın.
Tekrar buzlukta 2 saat bekletin.
2 Saat sonunda buzluğun ısı derecesini yüseltin.
Dondurmayı buzlukta yine 1 saat bekletin.
1 Saat sonra kuplara doldurarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.