Malzemeler
1 Su bardağı tozşeker
1 Çay kaşığı sahlep
Yarım litre süt
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Tencereye önce şekeri alın.
Üzerine sahlep serperek karıştırın.
Sonra yarın litre sütü ekleyin ve şeker eriyene dek iyice karıştırın.
Sürekli karıştırarak sütü kaynatın ve tencereyi ateşten indirin.
Sütü bir kaptan diğer bir kaba aktararak soğurun.
Sonra alüminyum bir kaba alın.
Orta ısılı buzlukta yaklaşık 2 saat bekletin.
2 Saat sonunda buzluktan çıkarın ve tahta bir spatula ile 20 dakika karıştırın.
Tekrar buzlukta 2 saat bekletin.
2 Saat sonunda buzluğun ısı derecesini yüseltin.
Dondurmayı buzlukta yine 1 saat bekletin.
1 Saat sonra kuplara doldurarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder