Pages

12.12.2008

Kahveli Dondurma


Malzemeler
Yarım su bardağı çekirdak kahve
3 Su bardağı krema
250 gr eritmelik çikolata
1 Su bardağı tozşeker
6 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı süt
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Bir tencerede çekirdek kahveleri ve kremayı karıştırın.
Orta ateşte karışımı kaynama noktasına gelene dek tutun.
Çikolatayı ilave edin.
Tencereyi ocaktan alın.
1 dakika bekleyin ve karıştırın.
Şeker ve yumurta sarılarını büyük bir kaba alın.
Yumuşak ve koyu bir kıvam alana dek çırpın.
Sütle karıştırın.
Azar azar kahveli karışımı ekleyin.
Yumuşak bir kıvam alana dek karıştırın.
Çekirdek kahveleri iyice tadını verdikten sonra küçük bir kaşıkla çıkartın.
Kahve-krema karışımını tencereye alın.
Kısık ateşte karışım koyulaşıp, kaşıkta kalır kavama gelene dek karıştırın.
Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Karışımı çukur bir karışıma doldurun.
Buzluğa yerleştirin.
Katılaştığında buzluktan çıkarıp, mikserle 5 dakika çırpın.
Kabın üzerini streç filmle kapatın.
Tekrar buzluğa yerleştirip, karışım katılaştığında buzluktan çıkarın.
Mikserle 10 dakika çırpın.
Üzerini steç filmle kapatın.
Kabı tekrar buzluğa yerleştirin.
Buzlukta donana dek bekletin.
Buzlukta soğutulmuş dondurma kasesinde veya kuplarda servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.