Malzemeler
4 su bardağı su
500 gram karides
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan,1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı yağsız yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 15 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Dört su bardağı suyu kaynatalım.
İyice kaynayınca,içine karidesleri atıp yaklaşık on dakika kadar haşlayalım.
Soğunca kabuklarını ayıklayalım.
Tuz ve yağla karidesleri harmanlayalım.
soğan,hardal,yoğurt,sirke,salça ve maydanozu karıştıralım.
Haşladığımız karideslerin yanında bu sosu servise sunalım.
0 yorum:
Yorum Gönder