Malzemeler
1 kg. kabak
1 büyük boy havuç
4 çorba kaşığı mayonez
5 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı ceviz,bir tutam dereotu
1 su bardağı su
Mutfak
Zorluk 3
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak ve havucu rendeleyelim.
Üzerineb bir bardak su ekleyip,ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
Sebzeleri ocaktan indirmeden üzerine unu ekleyelim ve karıştıralım.
Sonra bir süre soğmaya bırakalım.
Bu arada 2 diş sarmısağı dövelim ve mayonez,yoğurt,ince kıyılmış dereotuyla karıştıralım.
Cevizleri havanda döverek veya robottan geçirerek bu karışıma ekleyelim.
bunu havucun ve kabağın üzerine dökerek iyice karıştıralım.
Yağını ve tuzunu da ekledikten sonra servis tabağına alıp üzerini süsleyelim.
0 yorum:
Yorum Gönder