Pages

12.09.2008

Kabak Salatası

Malzemeler
1 kg. kabak
1 büyük boy havuç
4 çorba kaşığı mayonez
5 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı ceviz,bir tutam dereotu
1 su bardağı su
Mutfak
Zorluk 3
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak ve havucu rendeleyelim.
Üzerineb bir bardak su ekleyip,ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
Sebzeleri ocaktan indirmeden üzerine unu ekleyelim ve karıştıralım.
Sonra bir süre soğmaya bırakalım.
Bu arada 2 diş sarmısağı dövelim ve mayonez,yoğurt,ince kıyılmış dereotuyla karıştıralım.
Cevizleri havanda döverek veya robottan geçirerek bu karışıma ekleyelim.
bunu havucun ve kabağın üzerine dökerek iyice karıştıralım.
Yağını ve tuzunu da ekledikten sonra servis tabağına alıp üzerini süsleyelim.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.